Van Moslim tot Wieberen, was dat wel zo’n slimme kindernaam?

tubaHij is er weer. De namenlijst. Het jaarlijkse feestje van alle kindernamen die dat jaar zijn gegeven aan de baby’s. En net als vorig jaar zit er menig Parel (letterlijk, een meisje heet Parel) tussen. Gegroepeerd zijn dat:

De groep kinderen die hun eigen naam pas op hun zestiende leren spellen. Denk aan: Kamsiyochukwu, Patcharadanai, Cedrixianthley, Chukwufuwanya, Chukwufunanya, Divainchéliënne, Kayxealitzah, Queen-ensiellyque, Qshayni’vi en Shaymariëntally.

De groep waarbij je de ouders wil vragen of ze het daadwerkelijk zo willen spellen. Daartoe behoren: Brittnie, Semantha, Sensabille, Doutse Doutsen en Doutze (naast de 32 Doutzens), Di-jay, Stecy, Brettley en Zusanne.

De gevallen helden Badr (32 keer) en Lance (5 keer). De fans die hun kinderen Jay-Z, Tupac, Beatrix, Rihanna of Sade noemen. Opvallend genoeg dit jaar eens geen Beyoncé.

De dierenliefhebbers die gingen voor: Mus, Wolf, Bear en Beer, Vos en Ram.

De afdeling kort maar krachtig gaat voor: De, En, Ha, O’, Tip en Al (deze laatste is een meisje).

In de categorie geografie zijn dit jaar geboren: Amerika, Mali, Monaco, Riviera en de sky was de limit voor de ouders van Skylar-Moon.

Dan is er de groep ‘dat valt nog te bezien’ met daarbij: Bikkel, Bruis, Catch, Hip, Lef, Link, Pit, Wijs, Lief en Maatje.

Gratis reclame voor Apple, Dodge, Rolex, Shimano en is Binq een merk of moet het dat nog worden?

Het geloof was sterk bij Moslim, On-Zion en Faith-heavenly.

De varianten met namen die beginnen met D’ waren wederom talrijk, waaronder: D’Jaevano, D’shadaem, D’twain en D’vinejerreau.

Bijzondere zelfstandig naamwoorden, werkwoorden en voorwerpen als naam zijn: Brand, Massa, Pop, Psyche, Burger, Man, Ruiter, Pastel, Tram, Tuba en Wieberen.

De mooie laatste drie uitsmijters: Maggeltje, Wrd en Rehab.

Advertenties

2 Reacties op “Van Moslim tot Wieberen, was dat wel zo’n slimme kindernaam?

  1. Geweldig! Dan zijn de meest populaire namen (wederom Daan en Emma, geloof ik) eigenlijk best wel een beetje suf! Maar wel handig. ’t Lijjkt me heel vervelend om je leven lang je voornaam te moeten spellen.

  2. O’ is echt te gênant voor woorden zodra het kind in de puberteit komt. Volgend jaar komen de datingsites als namen erbij. Lexa, Pepper, e-Darling, Tinder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s