Nanne Tepper, een voorbeeld voor recensenten

Foto: 3voor12

Vandaag kwam het trieste bericht dat Nanne Tepper is overleden. Hij was een van de meest begaafde poprecensenten van het land. Niemand schreef ze mooier. Hij was ook nog eens koning van de openingen:

“Dweezil Zappa, de meest trieste ‘Zoon Van’ onder alle ‘Zonen Van’, die van het uitmelken van het oeuvre van vader Frank zijn levenswerk heeft gemaakt, verdiende zijn brevet van Olympisch Onvermogen definitief op de Classic albums-dvd Apostrophe/Over-nite Sensation, door tijdens het uiteenpulken van deze werkjes achter de mengtafel, zoals die dvd-traditie nu eenmaal wil, zoveel gebrek aan inzicht in het werk van Pappie tentoon te spreiden dat het eeuwig zonde is dat er voor dergelijk onnozel gezwam geen capital punishment bestaat. En nu zitten we in onze pens met de dubbele release Zappa Plays Zappa (cd en dubbel-dvd), een diep triest stemmende titel, want die had natuurlijk Zappa Fakes Zappa moeten luiden.”

om te eindigen met:

“Maar wat een fouten worden er gemaakt, wat een dun kutgeluid, wat een totaal gebrek aan chemie! Als dit geen blasfemie is, dan weet de duivel het ook niet meer. Ik geef de cd mee aan de postbode. ‘Hier, hoef je ook eens iets niét te jatten!’ En nu eerst een paar uur onder de douche, en mijn brein een dagje in bleekwater.”

Of in de recensie van Hey Colossus – Happy Birthday:

“Hier hadden we even niet van terug. Na tien keer draaien ging het nog van ‘huh?!’ Want wat Hey Colossus allemaal uitspookt op zijn nieuwe plaat levert krentjebrij deluxe op, en krentjebrij moet je leren eten. Yep, de krenten uit alle pappannen met herrie gevist – van metal tot doom tot elektrieke noise – en met een hoop eigen ingrediënten erbij zó’n prachtig psychedelisch bloedbad aangericht (nou ja, het is maar bessenjenever natuurlijk) dat het een wonder is.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s