Rihanna anna anna in het Gelredome oom oom

Riri was in Arnhem (en later in Amsterdam) en ik was er bij voor de Gelderlander.

Leest en kijkt:

Rihanna is de meest gefotografeerde vrouw van Arnhem

Rihanna is halverwege haar concert in het Arnhemse Gelredome als ze het nummer Photographs zingt. Ze is dan al op zijn minst honderdduizend keer gefotografeerd. Niet door de professionele fotografen, die moeten na de eerste nummers weer vertrekken, maar door de enthousiaste meisjes die het grootste deel van het publiek vormen en de hele avond op foto en film vastleggen.

Wie te klein is, ziet een zee van lichtjes en geen Rihanna, die tijdens Photographs al aan haar derde outfit toe is. Ze is dan niet alleen enkele keren van kleding gewisseld, ook is ze in gaten van het multifunctionele podium verdwenen, is ze de lucht in gegaan, heeft ze een strakke dansshow laten zien en sloeg ze met een honkbalknuppel op een auto die plotseling midden tussen het publiek omhoog kwam.

Er is van alles te zien bij de Last Girl On Earth-tour die in het kader staat van haar nieuwe album Rated R. Het is haast niet te geloven dat dit pas het tweede optreden van haar nieuwe wereldtournee is. Vrijdag begon de tournee in Antwerpen en de show staat nu al als een huis. Choreografie, aankleding en muziek zijn perfect afgestemd en geoefend.

Bij Shut Up And Drive verschijnt de auto op het middenpodium, Disturbia gaat vergezeld van steltlopers, voor Rockstar 101 hult Rihanna zich in een gewaagde leren outfit en speelt ze één akkoord gitaar, tijdens The Glamorous Life (een cover van Sheila E.) drumt ze even mee en zo heeft ieder nummer wel iets speciaals.

De 22jarige zangeres uit Barbados heeft ondanks haar jonge leeftijd al vier albums gemaakt en zag menig single uitgroeien tot hit. Over gebrek aan livemateriaal heeft ze dus niet te klagen. Op de nieuwe tournee wordt ze begeleid door een uiterst solide liveband waar gitarist Nuno Bettencourt, bekend van Extreme, voor het meeste vuur zorgt. Al lijden Rihanna’s muzikanten enigszins onder het niet al te beste geluid in het Gelredome.

Wat wel goed te horen is, is dat Rihanna optimaal gebruik maakt van een bijzonder goede stem. Het concert was aanvankelijk geboekt in Ahoy, dat nu wordt verbouwd. Het Gelredome is voor de gelegenheid gehalveerd en zeer goed gevuld. Na Take A Bow neemt Rihanna afscheid van Arnhem. Niet voor lang natuurlijk, want haar grootste hit Umbrella moet nog worden gespeeld.

Ook al is het dak van het Gelredome netjes dicht, die paraplu moet toch echt open vanavond. Eerst komt Live Your Life nog langs, daarna de man aan wie Rihanna veel, zo niet alles, te danken heeft. Jay-Z, die haar ontdekte en hielp met Umbrella, schakelde haar pas nog in voor het nummer Run This Town dat in recordtempo wordt afgewerkt met de clip op de grote beeldschermen.

Rihanna sluit uiteraard af met Umbrella. De camera’s gaan nog één keer massaal de lucht in en registreren een lachende en opgeluchte Rihanna, wat te maken kan hebben met spanning voorafgaande aan een show zo vroeg in de tour. Rihanna hoeft zich echter nergens zorgen om te maken. Haar show biedt op en top vermaak. Wie twijfelt of er nog wel grote popsterren zijn, wordt hier overtuigd. Net als Lady Gaga kan Rihanna de pumps van Madonna goed vullen.

Advertenties

Een Reactie op “Rihanna anna anna in het Gelredome oom oom

  1. HET IS EEN STOERE MEID

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s