Killing In The Name Of Sony

Het lijkt over bijna niets anders meer te gaan dan over de strijd tussen Rage Against The Machine en X-Factor-winnaar Joe McElderly om de nummer 1-positie met Kerst. Rage is de winnaar geworden, maar daar is het nieuws nog niet mee  voorbij.

Door complotdenkers is het vermoeden geuit dat de actie om RATM op 1 te krijgen een complot is van Sony dat zo plek 1 en 2 in de hitparade heeft met kerst.

Tom Morello, gitarist van RATM, noemt het complot tegenover NME klinkklare onzin. Hij zegt niet eens iemand aan de lijn te kunnen krijgen als hij naar Sony belt.

Morello zou graag zien dat Simon Cowell, juryvoorzitter bij X Factor, presentator is bij het gratis optreden dat RATM hun Engelse fans heeft beloofd.

De wedstrijd tussen RATM en Joe McElderly zorgde niet alleen voor verkooprecords (samen verkochten ze meer dan 900.000 singles), ook de luistercijfers gingen door het dak. Naar schatting 5 miljoen Britten luisterden naar de top 40 om ‘Fuck you, I won’t do what you tell me’ mee te zingen.

In The Independent wordt uit de doeken gedaan waarom dit een overwinning voor iedereen is.  En Cowell liet eerder weten dat hij het een belachelijke actie vond. Hij zei:
“”If there’s a campaign, and I think the campaign’s aimed directly at me, it’s stupid. Me having a No 1 record at Christmas is not going to change my life particularly. I think it’s quite a cynical campaign geared at me that is actually going to spoil the party for these three.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s