Vier vijfsterrenmeisjes

Ik weet niet hoe ik aan het album kwam, ik weet alleen nog dat ik het wel van belang vond om het te recenseren. Niet in het minst vanwege de productie van Tricky & The Dream.

Zoals hieronder te lezen is, vond ik het album van Elektric Red zozo. Volgens The Guardian heb ik er goed aan gedaan How To Be A Lady Volume I te recenseren, ze waren het zelf vergeten. Ik heb er slecht aan gedaan het maar zozo te vinden. Ze durven het zelfs het r&b-album van het decennium te noemen.

Hieronder de recensie zoals die in OOR verscheen:

POP
ELEKTRIC RED

HOW TO BE A LADY – VOLUME 1
(DEF JAM/UNIVERSAL)
Als je, zoals Terius ‘The Dream’ Nash en Cristopher ‘Tricky’ Stewart, Umbrella van Rihanna en Single Ladies van Beyoncé hebt geproduceerd dan is je kostje gekocht. Tricky en The Dream hebben zo de grootste hits van 2007 en 2008 op hun naam geschreven, dat belooft wat voor 2009. Op het album van Electrik Red, dat in zijn geheel door het duo is geproduceerd, staat die hit alvast niet. Het is ook pas het debuut van het bevallige viertal dat door de muziekindustrie ongetwijfeld wordt gezien als een nieuwe melkkoe van het kaliber Destiny’s Child. Het is de vraag wat de dames hebben bijgedragen aan het album behalve het inzingen. Nergens zijn tekstcredits te vinden. Die teksten mogen dan over pussypower, seksrelaties en moderne emancipatie gaan, heel geëmancipeerd is het niet wanneer alles door mannen voor je wordt besloten. Interessanter is de productie. The Dream en Tricky maken op het oog simpele liedjes die bij betere beluistering vol zitten met rare geluidjes en tegendraadse muziek. Een beetje zoals Timbaland, van wie op Freaky Freaky flink wordt gejat of is dat een hommage? Ondanks het ontbreken van die superhit en het missen van enig smoel bij de damesgroep is How To Be A Lady dankzij de producties een aanrader om eens te beluisteren. Ja, van die twee producers gaan we nog veel horen in de toekomst. Van die vier meiden misschien ook nog wel. ALEX VAN DER HULST

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s