Partir en A Film With Me In It

filmwithmeinitEerder aangekondigd in Vox, maar vandaag pas in première: twee films die ook al in de sneak te zien waren.

Partir
Voor een goed drama moet je kunnen meevoelen met de personages of helemaal meegaan met het verhaal. Dat is in beide gevallen onmogelijk bij Partir. Hoofdpersoon Suzanne verandert van gelukkige huisvrouw in een instant bakvis als ze de harige Spaanse klusjesman Ivan ontmoet. Dat loopt gierend uit de klauwen. Zeker met het ego van haar echtgenoot Samuel, voor wie scheiden geen optie is. In de eerste seconde van de film is al te zien hoe het afloopt en omdat de rest van de film ook voorspelbaar is, slaat de verveling al snel toe. En dan moet je je ook nog door vele scènes vol oude mensenseks heenworstelen. Kristin Scott Thomas weet met haar spel de meubelen nog enigszins te redden, maar ook zij kan niet tegen het beroerde scenario op. Uiteindelijk is het vooral de titel die goed getroffen is, want partir is precies de gedachte die de bezoekers van deze film treft.

A Film With Me In It
Mark heeft pech. En niet zomaar pech, nee meer pech dan de overvallers die een restaurant binnenstormden waar een politiefeestje aan de gang was. Meer pech dan de twee jongens die dachten enkele travestieten in elkaar te slaan en er te laat achter kwamen dat het verklede kickboksers waren. Mark heeft alle pech van de wereld, het is zonde om te verklappen wat dat is. Hij is een oppersul die volledig vertrouwt op huisgenoot Pierce die ook al niet het buskruit heeft uitgevonden. Als het compleet misloopt bij Mark is Pierce er als de kippen bij om hem van de wal in de sloot te helpen met zijn goede advies. A Film With Me In It is een soort kruising van Fargo en Shaun of the Dead. Absurd en droogkomisch. Het flauwe en voorspelbare einde detoneert daar iets mee. Het geeft niet, A Film With Me In It pretendeert niets anders te zijn dan licht vermaak

Pas op, trailer verklapt veel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s