De verander Top 100

obamaRolling Stone heeft de honderd Westerlingen op een rijtje gezet die de wereld veranderen. Want als ‘change’ er aan het komen is, dan moet er ook even duidelijk zijn wie die ‘change’ in gang zet.

Uiteraard staat Barack ‘yes we can’ Obama op 1, de usual suspects hoog in de lijst zijn Bono, Steve Jobs, Kanye West, de zwaar overschatte Tina Fey, de Google-jongens, M.I.A. en ga zo maar door.

Rolling Stone gaat op drie plekken grandioos de mist in.

1. Er wordt voor de lijst alleen geput uit bewoners van de Angelsaksische landen. Ook al komen ze niet allemaal uit die landen, ze werken er allemaal wel. Rolling Stone heeft blijkbaar niemand die kan vertellen welke Rus, Zimbabwaan of Chinees nu de wereld aan het veranderen is.

2. Er staan alleen maar heilige boontjes op de lijst. De wereld wordt vaak op de meest rigoreuze manier veranderd door de grootste ellendelingen.

3. Uiteindelijk komt de belangrijkste ‘change’ van de mensen die onbekend zijn en nog niet tot het establishment behoren zoals deze 100. De mensen die op het punt staan door te breken met een revolutie. En dat zijn in ieder geval niet de mensen in de top tien van deze lijst.

Dus, hoppakee, in de prullenbak met die lijst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s