Christoph Voorn

voornDit weekend in De Gelderlander:

Als ik ooit DJ word, dan noem ik mezelf Voorn. Met die naam zit je geramd in de dancewereld. Behalve technopionier Orlando Voorn zijn er in Nederland ook nog de drie broers Joris, Jesse en Christoph Voorn. De laatste draait zaterdag platen in Sterre samen met Mark Wanders.

Mocht ik trance gaan draaien dan neem ik een naam met het tussenvoegsel Van.

Dat heeft ook gewerkt bij Armin van Buuren, Armand van Helden, Paul van Dyk, Sander van Doorn, Mark van Dale en het tweetal dat zaterdag in Inferno geen trance draait: Greg van Bueren en Ronald van Helden.

Ik kan ook nog voor Clarke gaan, naar Dave Clarke en zijn bijna naamgenoot Chris Clark. Als voornaam is Carl een goede, zoals Cox en Craig. Dat wordt dus Carl Clarke van Voorn. Een geheid succes!

Even terug naar de familie Voorn. Christoph is de jongste telg van de deejayende broers. Joris (de middelste) is de bekendste. Joris draait de komende drie maanden in Moskou, Bogota, Londen, Madrid, Miami en New York, om zijn mixalbum Balance te promoten. Joris houdt het vooral bij techno, hij bracht twee jaar geleden nog een album uit bij het Nijmeegse label Wolfskuil Records.

Oudste broer Jesse heeft voor house en electro gekozen. Zijn draaischema is iets minder avontuurlijk, dat zal voornamelijk komen omdat hij met zijn eigen producties niet zulke hoge ogen gooit als Joris.

Nieuwste ster aan het Voorn-firmament is Christoph. Hij bestookt het dancepubliek vanuit Enschede met zijn techno. Zijn smaak zit dicht tegen die van zijn broer Joris aan. Eigen producties staan nog niet op zijn cv. Zo muzikaal als de familie Voorn, daar kan de familie Von Trapp niet eens tegenop.

Vader Voorn is componist en moeder is muziekpedagoog en koordirigent. Wat de klassiek geschoolde ouders van het gedreun van de jongens vinden, is niet duidelijk. Gelukkig is zusje Hadewijch er nog, een succesvol sopraan.

Met de gebroeders Voorn kan het nog alle kanten op. Het is alleen te hopen dat de succesvolle Joris de andere twee niet gaat overschaduwen en ze opzadelt met het Jordi Cruijff-syndroom.

Een bekende achternaam kan  verwachtingen scheppen die niet waargemaakt kunnen worden. Daar kunnen Jordi Cruijff, Axel Merckx, Jeffrey Sneijder en Rini Boogerd over meepraten. Misschien is de DJ-naam Carl Clarke van Voorn toch niet zo’n goed idee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s