Aholdmannetjes weer voor de rechter

aholdToevallig net in de week dat de Excellent Business in de winkel ligt met daarin mijn artikel over de vergelijking tussen de teloorgang van ABN Amro en het drama Ahold, krijgen de Ahold-topmannen hun straf te horen.

Cees van der Hoeven komt er af met een geldboete, Michiel Meurs en Jan Andrea worden geregistreerd als ‘voorwaardelijk gestraft’.

Wie er nu precies wat wist, blijft onduidelijk. Er kan beter bewezen worden dat Meurs goed wist waar hij mee bezig was, terwijl Van der Hoeven zich kan verschuilen achter het feit dat hij niet altijd wist wat hij tekende.

Het artikel ABN vs Ahold in Excellent Business dankt veel aan een interview met Jeroen Smit die over beide zaken mooie boeken heeft geschreven.

Het artikel begint met een citaat van Van der Hoeven, gedaan toen de straf die tegen hem werd geëist hoger was dan de eis tegen Meurs.
“Waarom wordt iemand die consistent verklaart, die helder is in zijn betoog, minder geloofd dan iemand die afwijkende verklaringen geeft? Alleen omdat hij de baas was, het boegbeeld, zelfverzekerder is, er bruiner uitziet, het beter met hem gaat, hij niet zielig is? Help me! Ik begrijp er geen zak van.”

Aldus Van der Hoeven, die het nu plotseling wel sneu voor Meurs vindt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s