Succes Beyoncé bedreigt Wall Street

beyoO jee, daar gaan de markten weer. Beursvoorspellers gebruiken alles om voortekenen te zien. Onder het motto “een scheet in mei is weer een procentpuntje erbij’ proberen ze verbanden te zien om de markt te voorspellen.

Een nieuw licht heeft nu bedacht dat drumvariatie in hits de economische toekomst voorspelt. Volgens Phil Maymin (assistant-professor of finance and risk engineering, universiteit van New York) is het een slecht teken voor de beurs als bovenin de hitlijsten een nummer staat met weinig beatafwisseling.  Hoe simpeler het nummer, hoe gekker het gaat op de beurs. En vice versa.

De standaardbeat op Beyoncé’s Single Ladies is volgens de professor dan ook een ramp voor de aandelenmarkt. Hetzelfde gold voor Take On Me van A-Ha in 1985. Het ging daarna gelijk mis op de beurs.

We hebben zelf even de proef op de som genomen en ja hoor. Are You That Somebody van Aaliyah, met die stuiterende Timbaland-beat, werd een hit in 1998. En wat lezen we?

In 1998, the U.S. economy experienced some of the best macroeconomic outcomes that policymakers could imagine.

Dus hier een nieuwe lijfspreuk voor beurshandelaren: Heeft Timbaland een successie, dan zwaaien we gedag naar de recessie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s