Make It N.E.W.

newHet is iedere keer een verrassing wat er voor nieuwe Elektronische Waar uit Nijmegen komt. We zijn inmiddels aan de vierde editie van het N.E.W.-schijfje toe. Van de veertien gebrande namen stonden er zaterdag zes in Merleyn.

Als geacht jurylid vond ik de voorselectie bijzonder Planet Roserig. Dat wil zeggen: het had diverser gekund. Die eerste editie met een selectie van Wolfskuil Records, Olé Records, Lomechanik, Fingers, Deputy Records en Audio.nl was ultiem divers. Hoewel daar nog de trance en hardcore ontbrak, voor wie het echt volledig had gewild.

Nu is het veel house en techno. Goede house en techno, het talent blijkt nog steeds tegen de stuwwal op te groeien. Maar ja, een mens (deze tenminste) wil liefst meer.

Desondanks schrijven we de namen Bradams, Fono Factory, Mactechno, Mark Tamea, Scapegrace en Steve Mensink in ons Nijmeegs Trots-boek, en ook die andere acht namen die niet optraden maar wel de cd sieren.

En o, ook op editie 4 wordt het nog eens bewezen: Piet van Dongen heerscht!!!

Advertenties

2 Reacties op “Make It N.E.W.

  1. Oh, was ik nog vergeten: je kunt de hele Dido & Aeneas EP beluisteren op http://soundcloud.com/pietvandongen/sets/dido-aeneas-ep-unreleased en gratiesch downloaden op http://pvandongen.com/news/2008/11/08/dido-aeneas/!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s