Fuck Lil Wayne

mongrel1Aldus rapper Lowkey, in het nummer Act Like That. Lowwie? Een activistische rapmeneer die je had kunnen kennen van de Poisonous Poets, maar die bekender gaat worden als het rappend geweten van Mongrel.

Mongrel is een nieuwe Britse supergroep. Aangezwengeld door Reverend And The Makers-aanvoerder Jon Mcclure, die rapper Lowkey meelokte in het nieuwe muzikale avontuur, net als het voormalige Arctic Aapje Andy Nicholson en zijn oude bandmaat Matt Helders. Ook van de party zijn Babyshamble Drew McConnell en Joe Moskow (ook al een Reverend) sluit de rij.

De heren zijn boos. Sterker nog, het doet denken aan de gouden opgewonden tijden van Fun-Da-Mental. Nee, het gaat niet goed in de UK, noch elders in de wereld. En Mongrel is er om met geweld ons een spiegel voor te houden.

Gelukkig klinkt dat allemaal wel erg goed, fris en melodieus op album Better Than Heavy. Dat is nog eens het politieke met het aangename verenigen. En fijn ook dat een supergroep eens een keertje werkt. Dat is bij NASA wel anders, hoeveel grootheden die ook bij elkaar hebben gezet.

Nee, The Spirit Of Apollo is maar zozo, ondanks het feit dat David Byrne, Tom Waits, Lykke Li, RZA, Santogold, Spank Rock, Kanye, Chuck D, M.I.A., KRS-ONE, John Frusciante, Kool Keith en vele andere bekenden op hetzelfde schijfje staan.

Doe dan maar de boze Mongrel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s